BEMRK – Miljø og CSR

Lorem ipsum amore amatum amatus dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean eu ornare ante. Proin aliquam odio id lorem finibus, a ullamcorper arcu posuere. Pellentesque nec neque ac lorem malesuada.

GRØNT ANSVAR

Vi er forpligtet til konstant at øge brugen af mere bæredygtige materialer i vores fremstillingsprocesser og produkter. Samtidig er vi drevet af en bæredygtig tankegang i hele designprocessen – udvikling af produkter af høj kvalitet, som ikke behøver at udskiftes så ofte, og som kommer i klassiske, tidløse farvevarianter med en lang livscyklus. 

NEW WAVE PROFILE

VI DONERER HÅB TIL BØRN MED KRÆFT

NEW WAVE PROFILE
– har valgt at tage et socialt ansvar og støtte børn med kræft og deres familier
DERFOR
Mere end hver 2. dag får et barn i Danmark kræft. I dag overlever 6 ud af 7 børn med kræft.
Mere end halvdelen af børnene får senfølger efter behandlingen.

BØRNECANCERFONDEN
… er en privat fond, og er den danske enkeltorganisation, der støtter mest i forhold til i børnekræft. De er 100 pct. afhængige af donationer, og for hver 100
kr. vi donerer, går 95 kr. til forskning, oplysning samt børnene og deres familier.

Størstedelen af fondens midler går til forskning i diagnostik og behandling af kræft hos børn, herunder til aflønning af enkelte læger og sygeplejersker
på de fire børnekræftafdelinger.
Men Børnecancerfonden har også en lang række tilbud til familier med kræftsyge børn, og de bruger ressourcer på at formidle viden om børnekræft i et
tæt samarbejde med afdelingerne.

SÅDAN KAN DU HJÆLPE …
New Wave Profile har igennem flere år støttet Børnecancerfonden, og det gør vi naturligvis også i år.
Du kan være med til at give støtte til denne fantatiske organisation, ved at vælge at købe produkter, hvor der bliver doneret en procentdel til Børnecancerfonden.

Produkterne er mærket med deres logo.

CSI

CLEAN SHIPPING INDEX

For at reducere indvirkningen på miljøet og for at nedskære udslippet af drivhusgasser er der to vigtige fokusområder.
Vi skal påvirke de distributører, vi arbejder med. New Wave Groups medlemskab af ”Clean Shipping Index” har til formål at påvirke distributører og transportselskaber til at benytte renere fartøjer ved at rangere dem udfra ydeevne.

De arbejder med nogle af de største transportselskaber på markedet som alle har miljøprogrammer på plads i deres organisationer.
Vi arbejder konstant med at optimere den interne logistik og arbejdsmetoder. Vi sampakker så meget, vi kan, og forsøger at transportere så meget samlet som muligt.

Desuden kan bæredygtige løsninger ikke kun skåne miljøet men også strømline funktioner og processor i organisationen.

SPUN DYED TEKNOLOGI

Med på bølgen

I lyset af klimaændringer og vandmangel skifter tekstilfabrikanter – her iblandt New Wave – til mere effektive teknologier, hvor Spun Dyed teknologien giver store fordele både for miljøet og kvaliteten.
Den konventionelle farvning er en kemisk proces, hvor spun dyed farvning er en fysisk proces. Ved konventionel farvning bruges store mængder vand og damptryk for at få farven ind i råmaterialets fibre. Processen betyder også, at det giftige restindhold kan ende i floder og have.

Ved spun dyed farvning derimod, flettes råmateriale og farvepigment sammen til et, hvilket gør det muligt at fremstille tøj med færdig farvede materialer lige fra starten. Det er meget økonomisk med hensyn til både vand og energi, og helt uden giftig dræning. Det reducerer vandforbruget med hele 85%.
Du har stadig brug for en bestemt mængde vand til forkrympning, men dette forurener ikke skyllevandet, fordi farven allerede findes i stoffet.

Farve som ingen anden
Den farvefasthed, du får med spun dyed farvet tøj, er storslået, da fiberen er fusioneret totalt med pigmentet.
Farven på konventionelt farvet tøj falmer hurtigt på overflader, der udsættes for sol, og der vil være en forskel på vrangsiden kontra retsiden. Dette sker ikke med tøj af spun dyed materialer, her forbliver farven tro hele vejen ind i kernen.

Fremtidens bølge
Spun dyed teknologi er kommet for at blive. Der er en stigende efterspørgsel, og faktisk opmuntrer kinesiske myndigheder til denne udvikling. Branchen er meget opmærksom på, at at nedsætte påvirkningen på miljøet, og spun dyed teknologi er en af de bedste måder at gøre det på. Det er helt sikkert en del af fremtiden i tekstilproduktion.